Slipsar och flugor

Slipsar
Våra slipsar tillverkas för hand, något som den lilla ögglan i slipsens smala ände visar. Produktion sker i Como, strax utanför Milano. Vi använder främst material som siden, ull, bomull och linne och varierar materialval efter säsong. Förrutom klassiska slipsar har vi även ett stort utbud av virkade, grenadine och grövre, ledigare modeller i t ex ull. Vi har valt att fokusera på slipsar i 8 cm bredd vilket anses vara det mest gångbara idag samt att knutarna generellt blir snyggare. Vi har dock även et mindre utbud av slipsar i 4-7 cm bredd.

Insidan på slipsen är normalt lika viktig som det yttre höljet. Vi använder därför ett tunnt foder av 100% ull vilket ger våra slipsar en fin knytförmåga och god återhämtning. Vi har också slipsar som är delvis ofodrade, sk "untipped", i four fold konstruktion. De ofodrade ändarna, samt de handrullade/handvikta kanterna (se bilden till höger) ger dessa modeller en ledigare look. 

Vi har ett mycket stort sortiment av handgjorda produkter som förändras dagligen. Vår egen kollektion (nytt from våren 2016) produceras i en mycket begränsad upplaga. Vi åker själva ner till Como och väljer allt från mönster och färger till material och konstruktion. I dagsläget produceras varje modell i ca 4 exemplar, varav ett exemplar tillverkas som untipped (four fold konstruktion med ofodrade ändar och handrullade kanter). Vi har varit mycket noga med materialvalen och endast använt den finaste sidenkvalitén. Våra slipsar med prints är vi speciellt stolta över, med de tunna fodret av 100% ull ger de fantastiska knutar. 

I vår webshop finner du ett urval av produkter men det finns alltid mer att välja på i butiken på Rörstrandsgatan.

Flugor
Våra flugor tillverkas för hand i Como utanför Milano. Även här använder vi olika material, exempelvis siden, ull, bomull och linne. Vi har ett mycket stort utbud av flugor i en mängd färger och mönster, både att knyta själv men också färdigknutna. Vi erbjuder flugor i såväl vävda som printade mönster. Skillnaden för dig som knyter själv är volymen och hur flugan "faller" samt att du kan knyta upp den och lämna den hängande runt halsen. Vi har även ett mindre utbud av flugor i sk "diamond cut" med spets.

De flesta av våra knytflugor är ca 6,5 cm höga och alla är reglerbara i nacken.

Vi tar endast in ett fåtal av varje modell för att kunna erbjuda ett ovanligt brett sortiment och för att du som kund ska bli unik. Du finner ett urval av flugor i vår webshop men det finns alltid mer att välja på i butiken på Rörstrandsgatan.

Grenadineslipsar i four fold konstruktion med handrullade kanter.
Grenadineslipsar i four fold konstruktion med handrullade kanter.
Handgjord fluga i 100% siden med tryckt mönster.