Skjortor

Kvalitetsskjortor för jobb och fritid

Vår idé är att erbjuda skjortor av hög kvalitet, komfort och hållbarhet i kombination med ett mycket bra pris, fn 799-899 kr.

Tyger - Vi använder uteslutande tyger från italienska väverier och främst anrika Tessitura Monti och Alfatex som producerar fabrikat av högsta kvalitet. De flesta av våra tyger är vävda i twofold och med olika vävteknik, exempelvis twill, oxford och poplin.

Passform – Slim (se mått nedan i vår storleksguide). Våra skjortor skiljer sig dock åt i varje storlek vilket är ovanligt. Detta innebär att det finns större möjlighet att finna en modell som passar. Är du ute efter en skjorta i rakare passform? Gå upp en storlek, då sitter skjortan som en classic fit -modell. Kragen bli då 1 cm större men i de fall det behövs kan man flytta in knappen något. Ärm och kroppslängd är normal med svenska mått mätt.

Kragar - Vår populära spread krage (cut away) samt button down.

Våra modeller
Andy - Dessa skjortor produceras i de allra flesta fall av 100% bomull. I ett fåtal skjortor blandar vi bomull med fibret elastan för att ge högre komfort. Dessa skjortor ingår i serien “Comfort”. Fabrikaten är generellt något enklare än de som vi använder i vår exklusivare, Collection- modeller, men många av skjortorna erbjuds i doppio ritorto (two ply) vilket är mycket ovanligt för skjortor i denna prisklass. Skjortorna tillverkas idag huvudsakligen i Bosnien, design och kvalitetskontroll sker dock i Italien.

Collection - Dessa skjortor produceras av de finaste italienska fabrikaten,100% egyptisk bomull, twofold (upp till 140/2*) och har löstagbara kraglattor. Vi använder uteslutande italienska tyger från bl a Tessitura Monti, Albini, Alfatex och Testa. Skjortorna tillverkas idag huvudsakligen i Bosnien, design och kvalitetskontroll sker dock i Italien.

Garn - Garnets tjocklek benäms med det engelska nummersystemet Ne som för bomull anger hur hur många trådar med en längd av 840 yards (ca 768 m) det behövs för att uppnå 1 Pound garn (ca 4,5 hg)

* Exempel: 140/2
140 trådar för 1 pound garn i two ply (2)
 

Storleksguide

Vi har som regel alltid skjortor i storlek 38-43. Vi kan även ta in skjortor i andra storlekar. Kolla in storleksgiuden och se vilken som passar dig bäst eller kom in till butiken och prova. Vi finns på plats för att hjälpa dig.
 

Tvättråd

Vi vill att du ska kunna njuta av din skjorta under lång tid. Följ våra tvättinstruktioner samt tvätt- och stryktips för längre livslängd och bästa resultat. 

Skjortor av hög kvalitet